– Få nålevende har opplevd noe lignende

– Få nålevende har opplevd noe lignende

HØR PODCAST! Industribygger Per Sævik sier han er født optimist, men selv for den mest optimistiske så røyner det nå på.

Per Sævik fylte 80 år i desember og har vært med på mange opp- og nedturer gjennom sin satsing på fiskeri, båter til offshorenæringa, og de siste årene også på reiseliv. Situasjonen vi ser nå, trodde han aldri at han skulle oppleve. I podkasten «Lys i alle hus» kan du høre hvordan han oppsummerer et langt liv med utfordringer, og hvordan han håndterer dagens koronasituasjon.

«Vi må aldri glemme at bak skyene er himmelen alltid blå, det gjelder også denne gangen. Det er få nålevende folk som har opplevd i nærheten av den situasjonen vi har nå. Du må nok tilbake til krigen og årene 1940-45 for å finne noe som er så altomfattende som det som skjer nå.»

Per Sævik

I dette programmet møter du også leder for Myklebust Verft, Inge Jonny Hide. Han så at bedriften var på vei mot konkurs for noen år siden, men sammen med de andre i Myklebust Verft fikk de snudd skuta. Hide og Sævik har begge evnen til å se forbi en krise, og fokusere på hvilke muligheter som ligger litt lenger fremme.

Vi håper andre lar seg inspirere av to som ikke har tenkt å gi seg, men som vil bidra til å skape lys i alle hus i Norge også i fremtiden.

Hør flere podcaster –  «Lys i alle hus»

Anbefalt nettleser er Chrome eller Safari.